6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZilele Craiovei 2022: Mega concert Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Horia Brenciu și Feli

Zilele Craiovei 2022: Mega concert Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Horia Brenciu și Feli

Vineri este prima zi de petrecere în care oltenii se vor bucura de surprizele pregătite de Primăria Craiova, instituțiile din subordine și parteneri.

Este o seară specială care deschide oficial cea de-a XXV-a ediție a Zilei Municipiului Craiova, cu un spectacol inedit oferit de Ansamblul Maria Tănase și invitații săi – Horia Brenciu și Feli, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființare. Spectacolul începe vineri, 27 mai, ora 20.00, se numește „Povestea cântecului” și prezintă reinterpretări de melodii din perioada interbelică și până în zilele noastre. Atât orchestra, cât și dansatorii și soliștii Ansamblului Maria Tănase vor fi surprinși în ipostaze muzicale diferite de cele cu care publicul era obișnuit.

Zilele Municipiului Craiova includ, în acest an, concerte cu mari artiști (Byron, Proconsul, DJ Project, Delia și Carla’s Dreams), Food Truck Festival, Expo-Flora, târguri de hand made, ateliere interactive, expoziții și competiții sportive, ce se vor desfășura în Piața Mihai Viteazul, Centrul Vechi, în Piața William Shakespeare (esplanada teatrului), pe stadionul de atletism sau în Parcul Romanescu.

Expo Flora, street food şi produse handmade în centrul oraşului

Iubitorii de flori vor avea o expoziție cu vânzare pe strada Theodor Aman, iar Centrul Vechi va deveni o galerie de artă imensă în aer liber pentru expoziții de pictură, de fotografie și diverse activități pentru tineri.

Piața Mihai Viteazul, părculețul de la Mercur și strada A.I. Cuza vor fi destinate muzicii bune și foodtruck-urilor, gata să ofere craiovenilor experiențe gastronomice de senzație. Iar cele mai frumoase produse hand-made, dar și obiecte realizate de meșteri, lucrate cu migală și talent, vor fi expuse pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu, unde copiii pot participa și la inedite ateliere interactive.

Teatrul Colibri își așteaptă prietenii pe esplanada din fața sediului instituției, iar împătimiții de cai putere sunt invitați pe strada A.I. Cuza, pentru a participa la Salonul Auto.

Evenimentele sunt organizate de Primăria Craiova, cu sprijinul instituțiilor de cultură din subordine – Casa de Cultură Traian Demetrescu, Opera Română Craiova, Filarmonica Oltenia, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Ansamblul Folcloric Maria Tănase, dar și al partenerilor: SCM Craiova, Direcția Județeană de Sport Dolj, Casa de Cultură a Studenților, ADI Eco Dolj, Teatrul Național Marin Sorescu, Palatul Copiilor, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Centrul de Resurse și Angajament Ford – FREC Craiova, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, Asociația Carousel Project, Check-OUTeam, Manufaktura Biju, Camera de Comerț Oltenia, Retro Mobil filiala Dolj, Club Sportiv de Șah Rokada, KOP Dance.

Vino la Zilele Craiovei și bucură-te de marea sărbătoare!

Pentru programul complet, intră pe facebook Primaria Municipiului Craiova sau pe www.primariacraiova.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS