5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompieri din UE, inclusiv România, staţionaţi în Grecia pentru a ajuta la combaterea incendiilor

Pompieri din UE, inclusiv România, staţionaţi în Grecia pentru a ajuta la combaterea incendiilor

Pompieri din şase ţări europene, inclusiv România, vor fi staţionaţi în Grecia în această vară pentru a ajuta la combaterea incendiilor forestiere, a anunţat vineri televiziunea de stat elenă, informează DPA.

Programul de asistenţă, care vine după incendiile devastatoare din Grecia din 2021, face parte din noua politică a UE pentru limitarea incendiilor de pădure din sudul Europei şi este finanţat de UE, potrivit televiziunii citate.

Pompierii urmează să fie staţionaţi la Atena, în Peninsula Peloponez, lângă Tripoli, şi în centrul Greciei, în apropiere de Larisa.

La acest program sunt aşteptaţi să participe pompieri din Germania, Bulgaria, România, Franţa, Finlanda şi Norvegia.

Aproximativ 90 de elicoptere şi avioane de stingere a incendiilor se aşteaptă să fie desfăşurate în Grecia

În plus, aproximativ 90 de elicoptere şi avioane de stingere a incendiilor se aşteaptă să fie desfăşurate în Grecia în acest an pentru a lupta împotriva flăcărilor. Militarii vor patrula pentru a localiza incendiile la timp.

Acest lucru s-a hotărât joi seară la o şedinţă a Ministerului Apărării Civile prezidată de prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis, a anunţat vineri radioul de stat grec.

În vara anului 2021, incendii uriaşe au distrus mari părţi din pădurile de la nord de Atena

În vara anului 2021, incendii uriaşe au distrus mari părţi din pădurile de la nord de Atena, precum şi aproape un sfert din păduri pe cea de-a doua insulă grecească ca mărime Eubea, cunoscută şi sub numele de Evia.

La momentul respectiv, incendiile au putut fi stinse şi cu ajutorul unor mari contingente de pompieri din numeroase state europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS