17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiderul ISIS, arestat în Turcia

Liderul ISIS, arestat în Turcia

Abu Al-Hasan al-Qurashi, despre care se crede că este noul lider al ISIS, a fost arestat la Istanbul, în Turcia. Anunțul a fost făcut de portalul turc Oda TV, conform căruia președintele Recep Tayyip Erdogan a fost informat și intenționează să anunțe oficial arestarea în zilele următoare, scrie ziarul italian Larepubblica.

Un oficial turc care a refuzat să-și dezvăluie public identitatea a confirmat vestea pentru Bloomberg. 

Potrivit Oda TV, Abu Al-Hasan al-Qurashi, noul lider al autoproclamatului Stat Islamic, după uciderea precedesorului său de către SUA, în Siria, în februarie, a fost capturat în timpul unui raid al echipelor antiteroriste fără să tragă focuri de armă.

Potrivit tabloidului turc, a cărui ştire nu a fost confirmată încă oficial de autoritățile locale, poliția a aflat de prezența liderului în orașul Istanbul săptămâna trecută. Serviciile secrete și poliția ar fi instalat dispozitive de ascultare în apropierea adresei la care locuia suspectul și l-ar fi ascultat și urmărit timp de mai multe zile.

Arestarea lui al-Qurashi, care a avut loc săptămâna trecută, dar despre care s-a aflat abia acum, s-ar fi produs fără a trage nici un foc de armă.

Un anunț al președintelui turc Erdogan este iminent. Dacă ştirea va fi confirmată, Abu Al-Hasan al-Qurashi ar fi primul calif autoproclamat care va fi capturat în viață, deci o mină de informații. Ar fi o victorie aparentă pentru Erdogan, dar și o altă umbră asupra relațiilor sale cu jihadismul sirio-irakian: pentru a doua oară în câteva luni, un lider important al terorismului internațional este capturat pe teritoriul turc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS