12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii, acuzaţi că au intervenit cu întârziere la masacrul de la şcoala din Texas

Poliţiştii, acuzaţi că au intervenit cu întârziere la masacrul de la şcoala din Texas

Mai multe persoane au declarat mas-media că poliţişti că au intervenit cu întârziere la masacrul de la şcoala din localitatea Uvalde din statul american Texas. Martorii oculari i-au îndemnat pe poliţişti să intervină în atacul mortal care a vizat şcoala primară din Texas. Javier Cazares, a cărui fiică a fost ucisă în atac, a declarat că a sugerat să intre în şcoală alături de alţi martori oculari, deoarece poliţia ”nu făcea nimic”.

Nouăsprezece copii şi doi adulţi au murit în urma atacului, în timp ce alţi şaptesprezece au fost răniţi.

Şcoala și poliția, considerate responsabile pentru masacrul de la şcoala din Texas

Juan Carranza, un locuitor din Uvalde care locuiește vizavi de școală, a declarat pentru Associated Press că o femeie țipa la poliție în afara școlii. El a spus că ea țipa: „Intră acolo! Intră acolo! Dar, poliția nu a intrat. Cazares a spus că dorește răspunsuri de la autoritățile locale cu privire la motivul pentru care trăgătorul nu a fost oprit înainte sau în timpul atacului.

Javier Cazares, a cărui fiică a fost ucisă în atac, a declarat că a sugerat să intre în şcoală alături de alţi martori oculari, deoarece poliţia ”nu făcea nimic”.

Tatăl lui Jacklyn Cazares, în vârstă de 10 ani, una dintre elevii ucişi în masacrul de la școala elementară Robb din Uvalde, Texas, marți, 24 mai, a cerut ca poliţia să explice cum autorul masacrului a reușit să stea în școală 90 de minute până a fost împușcat mort. Primul apel la numărul de urgenţă 911 a fost făcut la 11.32 și, totuși, Ramos a fost împușcat abia la ora 13. 

Jacklyn Cazares a fost ucisă împreună cu verișoara ei Annabelle Rodriguez.

Cazares a declarat pentru ABC News că el consideră școala și poliția responsabile pentru masacru. 

„Au fost cel puțin 40 de oameni ai legii înarmați până în dinți, dar nu au făcut nimic [până când] a fost mult prea târziu. Situația s-ar fi putut termina rapid dacă ar fi avut o pregătire tactică mai bună, iar noi, ca comunitate, am fost martori. Sunt deținător de armă și nu dau vina pe armele folosite în această tragedie. Sunt supărat cât de ușor este să obții una și că un tânăr poate cumpăra atât de uşor arme”, a spus el.

Autorul masacrului a reuşit să intre în şcoală deşi exista un poliţist înarmat la poartă

În ziua tragediei, primul apel la 911, primit la ora 11.30, spunea că un bărbat a ieșit dintr-un vehicul accidentat cu o pușcă lungă și un rucsac.

Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani, înainte de a merge la şcoală, și-a împușcat bunica, Cecilia Gonzalez, în vârstă de 66 de ani, în față, lăsând-o grav rănită, și i-a luat camioneta. Ramos a tamponat maşina înainte de a ajunge la școală. Deşi exista un agent de securitate înarmat afară, el a reușit să intre în școală, s-a baricadat într-o clasă şi a ucis 19 elevi și două cadre didactice. Mai mult, nu a fost oprit până la ora 13.00, când un agent al Poliției de Frontieră, sprijinit de o echipă tactică, a reuşit să-l împuște mortal.

Steven McCraw, directorul Departamentului de Siguranţă Publică din Texas, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că bărbatul înarmat a rămas la locul incidentului între 40 de minute şi o oră înainte ca forţele de ordine să îl reţină.

Între timp, şeful Poliţiei de Frontieră din SUA, Raul Ortiz, a declarat pentru CNN că zeci de poliţişti au răspuns atacului şi ”nu au ezitat”.

”Au intrat în clasa respectivă şi s-au ocupat de situaţie cât de repede au putut”, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS