17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii anticorupţie cer arestarea preventivă a lui Igor Dodon pentru 30 de zile

Procurorii anticorupţie cer arestarea preventivă a lui Igor Dodon pentru 30 de zile

Procurorii anticorupţie au cerut miercuri 30 de zile de arest preventiv pentru fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, şi cumnatul său, Petru Merineanu, ambii reţinuţi cu o zi în urmă, după mai bine de zece ore de percheziţii, într-un dosar de corupţie.

Igor Dodon, liderul de facto al Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), a fost reţinut marţi împreună cu cumnatul său pentru 72 de ore, ambii fiind plasaţi în arestul Direcţiei de poliţie din Chişinău, conform antena3.ro.

În afară de corupţie pasivă, Dodon este acuzat de „trădare de patrie”, finanţare ilegală a partidului său (dosarul redeschis privind sacoşa cu bani primită de la controversatul oligarh Vlad Plahotniuc) şi îmbogăţire ilicită.

Şefa interimară a Procuraturii Anticorupţie, Elena Cazacov, a motivat necesitatea reţinerii celor doi prin riscul de a „fi distruse probe”.

Cumnatul lui Dodon a încercat să distrugă probe

Cumnatul lui Dodon a încercat să distrugă probe, înghiţind o chitanţă „care proba tranzacţii cu bunuri imobiliare în valoare de 700.000 de euro”, a indicat ea.

Într-o reacţie la reţinerea lui Igor Dodon, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat miercuri că Moscova va urmări cu atenţie desfăşurarea evenimentelor, afirmând că acest caz ţine de afacerile interne ale Republicii Moldova, potrivit Deschide.md.

Procuratura Anticorupţie continuă acţiunile de urmărire penală în cazul fostului preşedinte Igor Dodon cu mai multe capete de acuzare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS