8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrinţul Charles, primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Prinţul Charles, primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri la Palatul Cotroceni, pe Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales, aflat într-o nouă vizită în ţara noastră.

Acesta se va întâlni şi cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria. De asemenea, moştenitorul Coroanei Britanice se va întâlni, la Palatul Elisabeta, cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, şi cu principele consort Radu, conform Agerpres.

Preşedintele României a apreciat dedicarea şi implicarea Alteţei Sale Regale în promovarea biodiversităţii şi a mediului rural românesc

Preşedintele României a apreciat dedicarea şi implicarea Alteţei Sale Regale în promovarea biodiversităţii şi a mediului rural românesc, precum şi în activităţi caritabile în ţara noastră, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis felicitări Alteţei Sale Regale cu ocazia Jubileului de Platină al Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a şi a evocat excelentele relaţii bilaterale şi Parteneriatul Strategic româno-britanic. Preşedintele României a subliniat rolul de liant al relaţiei bilaterale pe care îl are comunitatea de români din Marea Britanie, bine integrată şi având o contribuţie pozitivă în sectoarele esenţiale ale economiei şi ale societăţii britanice.

Moştenitorul coroanei britanice este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în ţara noastră

Moştenitorul coroanei britanice este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în ţara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS