14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn tribunal rus a confirmat condamnarea la nouă ani de închisoare a lui Alexei Navalnîi

Un tribunal rus a confirmat condamnarea la nouă ani de închisoare a lui Alexei Navalnîi

Un tribunal rus a confirmat marți condamnarea la nouă ani de închisoare în „regim sever” a principalului opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, judecat pentru „fraudă” și „sfidarea instanței”, potrivit Le Figaro, citat de G4Media.

„Verdictul tribunalului din Lefortovo din 22 martie este neschimbat”, a declarat un judecător al Tribunalului municipal din Moscova.

Carismaticul activist anticorupție, care deja ispășea o pedeapsă în așa-numita colonie cu „regim normal”, a fost condamnat la nouă ani în „regim sever”, unde condițiile de detenție sunt mai dure. El a fost acuzat că a deturnat milioane de ruble din donații către organizațiile sale anticorupție.

„Disprețuiesc tribunalul vostru, sistemul vostru”

Alexei Navalnîi a participat la proces în sistem de videoconferință din colonia Pokrov, la 100 km de Moscova, unde își ispășește prima condamnare. Închis într-o cușcă, a ascultat verdictul cu atenție și încruntare.

Chemat să ia cuvântul înainte de finalul procedurii, acesta a declarat: „Disprețuiesc acest tribunal, acest sistem”, și a calificat procesul drept „lipsit de sens”. „Bineînțeles că nu vreau să fiu într-o celulă”, a spus el. „Aș prefera să-mi văd copiii crescând. Dar fac apel la oameni să nu le fie frică, a-ți fi frică este o crimă împotriva viitorului nostru”, a continuat el.

Navalnîi a fost arestat în ianuarie 2021, la întoarcerea sa din Berlin, unde a petrecut mai multe luni recuperându-se după ce a fost otrăvit.

Arestarea sa a marcat începutul unei represiuni accelerate împotriva tuturor mișcărilor anti-Kremlin și a presei independente din Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS