22.9 C
Craiova
sâmbătă, 2 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateANAF a amendat importatori de legume-fructe

ANAF a amendat importatori de legume-fructe

ANAF, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, a demarat controale la firme care importă, achiziţionează intracomunitar şi desfăşoară comerţ cu legume-fructe în principalele centre angro din ţară şi la societăţi care extrag nisip şi pietriş (balastiere).

Inspectorii DGAF au verificat peste 600 de societăţi din întreaga ţară şi au aplicat sancţiuni în valoare de 2,9 milioane de lei (amenzi şi confiscări), dintre care peste 500 de amenzi contravenţionale în valoare de peste 2,8 milioane de lei şi aproximativ 100.000 de lei, sume confiscate în numerar, conform News.ro.

”Aşa cum s-a anunţat încă de săptămâna trecută, ANAF, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, a demarat o serie acţiuni de control operativ. Astfel, în perioada 18-20 mai s-au desfăşurat controale la contribuabili care importă, achiziţionează intracomunitar şi desfăşoară comerţ cu legume-fructe în principalele centre angro din ţară şi la societăţi care extrag nisip şi pietriş (balastiere)”, anunţă ANAF.

Inspectorii DGAF au verificat peste 600 de societăţi din întreaga ţară

În primele trei zile, inspectorii DGAF au verificat peste 600 de societăţi din întreaga ţară şi au aplicat sancţiuni în valoare de 2,9 milioane de lei (amenzi şi confiscări), din care:

– peste 500 de amenzi contravenţionale în valoare de peste 2,8 milioane de lei
– aproximativ 100.000 de lei, sume confiscate în numerar.  

În cazul a nouă contribuabili activitatea a fost suspendată

Mai mult, şase depozite au fost sigilate, iar marfă de circa 2,3 milioane de lei a fost indisponibilizată. În cazul a nouă contribuabili activitatea a fost suspendată.

“Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum şi parte din misiunea mea personalã la conducerea acestei instituţii. Acţiuni ferme şi decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei şi pentru a asigura resursele necesare îmbunãtãţirii nivelului de trai al populaţiei”, a afirmat săptămâna trecută preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

Controalele au vizat fiscalizarea veniturilor

Controalele au vizat fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale acolo unde exista această obligaţie legală, existenţa documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării, dar şi a formelor legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participau la activitatea comercială.

Principalele fapte constatate de inspectorii DGAF în timpul controalelor au fost legate de neînregistrarea veniturilor obţinute din comercializarea mărfurilor, produse deţinute fără documente justificative, desfăşurarea activităţilor fără îndeplinirea condiţiilor legale de declarare/autorizare.
“Plata taxelor şi impozitelor este şi un act de responsabilitate socialã, nu doar fiscală, pentru fiecare dintre noi – de la marile corporaţii, la mici antreprenori, pânã la persoanele fizice”, a mai declarat preşedintele ANAF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS