14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUdrea: „46 de zile de când sunt arestată ilegal”

Udrea: „46 de zile de când sunt arestată ilegal”

Fostul ministru Elena Udrea, arestată preventiv în Bulgaria, spune că este arestată ilegal de 46 de zile, „ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ”. Udrea a prezentat o serie de motive pentru care consideră că decizia magistraţilor nu este legală, relatează News.ro.

„Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, că urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestaţia în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Şova, Pop, Niţă, Valcov, Bica, etc), şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute. Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi evident în libertate”, a scris duminică pe Facebook Elena Udrea.

Aceasta susţine că, și dacă judecătorii „ar vrea să îşi justifice schimbarea de macaz prin aplicarea deciziei CJUE din 21.12.2021, tot nu ar putea deoarece această prevede că judecătorii pot să nu ţină cont de deciziile CCR, dacă „există un risc sistemic de impunitate ( nepedepsire) prin prescripţie”.

Citește continuarea aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS