17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcuror şef DNA: 90 sau 93 de dosare legate de pandemie. 73 de suspecţi şi 51 de inculpaţi

Procuror şef DNA: 90 sau 93 de dosare legate de pandemie. 73 de suspecţi şi 51 de inculpaţi

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, a declarat că sunt în lucru ”90 sau 93” de dosare care au legătură cu pandemia de COVID-19. În unele dosare s-au dat şi sentinţe, iar în altele inculpaţii au încheiat acord de recunoaştere cu procurorii anticorupţie, scrie News.ro.

Crin Bologa a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că zilnic primeşte raportări privind dosarele care au legătură cu pandemia de coronavirus. 

”Legat de pandemie, în prezent, avem în lucru 90 sau 93 de dosare, din care avem 73 de suspecţi şi 51 de inculpaţi. De ce ştiu? Pentru că am dat o circulară la toţi colegii din DNA şi în fiecare zi se raportează la cabinetul procurorului şef situaţia dosarelor legate de pandemie şi în fiecare zi ştim când se clasează un dosar, când se finalizează rechizitoriu, când se pun sub acuzare persoane”, a declarat Bologa. 

Şeful DNA a precizat că sunt 13 dosare trimise în judecată, cu 26 de inculpaţi, care au legătură cu pandemia. 

”Trimise în judecată avem 13 dosare cu 26 de inculpaţi. Avem şi la Braşov şi la Oradea, avem şi la Bucureşti dosarul Unifarm. Am avut două instituţii importante care au făcut achiziţii în pandemie, Unifarm şi ONAC (Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate). Statul român prin aceste două entităţi a făcut achiziţii de produse medicale”, a precizat şeful DNA.  

Crin Bologa a explicat că sunt şi unele dosare în care au existat acorduri de recunoaşterea vinovăţiei.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS