10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii care dau meditații, vizați de ANAF

Profesorii care dau meditații, vizați de ANAF

Profesorii care oferă meditații trebuie să anunțe fiscul și să depună o declarație pe venit până la data de 25 mai. Statisticile arată că un elev român din trei face meditații la cel puțin o materie.

Profesorii care oferă meditații sunt obligații să-și declare veniturile și să plătească impozit pentru ele. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea ca dascălii care dau meditații elevilor să aibă casă de marcat și să depună o declarație pe venit până la data de 25 mai. ANAF a publicat recent un ghid al profesorului care încasează bani din meditații. Profesorul are obligația de a se înregistra la Registrul Comerțului.

În ceea ce privește bugetul alocat pentru meditații, acesta poate varia între 50 și 100 de lei pe ședință, arată datele unui studiu IRES. Efortul financiar trece de 300 de lei pe lună și se poate dubla sau tripla, dacă elevul ia lecții particulare la mai multe materii. Părinții trebuie să pună la dispoziție 120 de lei pe săptămână, ori patru, 480 de lei pe lună ca să suplinească lipsurile programului educațional din școală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS