17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘoferul care a bătut doi polițiști locali, în arest preventiv

Șoferul care a bătut doi polițiști locali, în arest preventiv

Doi poliţişti locali au vrut să amendeze un șofer pentru parcare neregulamentară, însă de aici s-a ajuns la o încăierare în toată regula. Furios că trebuie să plătească amenda, conducătorul auto ar fi început să le ceară socoteală oamenilor legii. De la vorbe, a trecut rapid la pumni şi picioare. Până la urmă, poliţiştii l-au imobilizat, informează Observatornews.

Scenele şocante s-au întâmplat pe un bulevard din Iaşi, într-o zonă extrem de aglomerată, în stația de taxiuri, unde parcarea este interzisă.

Când poliţiştii l-au avertizat că nu are voie să oprească acolo şi că va fi amendat, a început scandalul. 

Nervos că ar putea fi bun de plată, bărbatul a început să se certe cu agenţii. Şoferul ar fi început să lovească cu pumnii şi picioarele în autospecială, iar mai apoi s-a răzbunat pe unul dintre agenţi. L-a lovit puternic cu pumnul peste faţă şi l-a umplut de sânge.

„A început să adreseze injurii, cuvinte jignitoare. Colegul a încercat să-l calmeze. L-a lovit pe colegul meu în arcadă. Mi-a fost ruptă geaca.În momentul în care cineva mă loveşte, trebuie să răspund”, a declarat unul dintre polițiștii implicați. 

O femeie a intervenit şi a încercat să aplaneze conflictul. Era în birou când a auzit ţipetele.

Polițiștii, reclamați pentru purtare abuzivă

„Conducătorul auto a fost încătuşat şi condus la Poliţia Iaşi”, a declarat Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iaşi. 

„Vor fi efectuate cercetări, dar trebuie să se demonstreze că violenţele lor au fost exercitate cu depăşirea atribuţiilor”, a precizat Dragoş Bordianu, procuror.

Şoferul bătăuş şi-a angajat un avocat şi le-a făcut plângere celor doi agenţi pentru purtare abuzivă. 

„Clientul meu este într-o stare de şoc. E un asistent medical care îşi foloseşte mâinile nu pentru a lovi poliţiştii, ci pentru a salva vieţi”, susţine Simona Pedeluţă, avocata şoferului.

Cu toate acestea, judecătorii au decis că trebuie să rămână 30 de zile după gratii.

Şoferii din zonă spun că astfel de scene sunt frecvente. Oamenii nu ţin cont de reguli şi parchează după bunul plac. Şoferul are acum dosar penal pentru ultraj şi riscă până la 7 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS