24.6 C
Craiova
marți, 9 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateAlocaţia de hrană pentru copiii din creșe și orfelinate a fost majorată

Alocaţia de hrană pentru copiii din creșe și orfelinate a fost majorată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea care stabileşte un cuantum de 22 de lei pentru alocaţia de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial şi pentru copiii aflaţi în case de tip familial.

Actul normativ modifică Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi pentru stabilirea unor măsuri de asistenţă socială.

„Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice şi pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial, pentru copiii aflaţi în case de tip familial, precum şi pentru mamele protejate în centre maternale este de 22 de lei.

Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi este aplicabil şi copiilor din creşe şi alte unităţi de educaţie timpurie”, stipulează actul normativ.

Cuantumul acestei alocaţii se va actualiza anual prin hotărâre de guvern.

„Nivelul minim al alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituţiile şi unităţile publice şi private de asistenţă socială destinate persoanelor adulte, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice se stabileşte în cuantum de 22 de lei.

Sumele destinate acoperirii cheltuielilor pentru alocaţia zilnică de hrană se suportă din aceleaşi fonduri din care sunt finanţate instituţiile şi unităţile publice de asistenţă socială”, mai prevede legea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS