8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVariola maimuței a ajuns şi în Italia

Variola maimuței a ajuns şi în Italia

Italia a înregistrat joi primul caz de variola maimuței la un bărbat care s-a întors recent din Insulele Canare, după raportarea mai multor cazuri în Europa și America de Nord, de obicei endemică în Africa de Vest, informează Hotnews.

Institutul de Boli Infecțioase de la Spitalul Spallanzani din Roma a spus că pacientul, plasat în izolare, este stabil și primește tratament, adăugând că alte două cazuri suspecte sunt în curs de investigare.

Managerul de sănătate al regiunii Lazio (care include Roma), Alessio D’Amato, a confirmat pe rețelele de socializare că acesta a fost primul caz în Italia, adăugând că situația este „sub supraveghere constantă”.

Această boală neobișnuită se manifestă de obicei prin febră, dureri musculare, ganglioni limfatici umflați și erupții pe mâini și pe față, precum varicela.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) urmează să publice primul său raport de evaluare a riscurilor, „la începutul săptămânii viitoare”, a declarat agenţia Uniunii Europene pentru boli şi epidemii.

Agenţia, care a precizat că „monitorizează situaţia îndeaproape”, recomandă „izolarea şi testarea cazurilor suspecte şi raportarea promptă a acestora”.

Câteva zeci de cazuri suspectate sau confirmate de variola maimuței au fost depistate de la începutul lunii mai în Europa și America de Nord, stârnind temeri de începerea răspândirii acestei boli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS