6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCooperare în domeniul militar între România şi Portugalia

Cooperare în domeniul militar între România şi Portugalia

-

Acordul de cooperare în domeniul militar dintre România şi Portugalia reprezintă baza pe care se pot dezvolta în continuare relaţiile bilaterale în domeniul apărării, a declarat joi prim-ministrul Nicolae Ciucă.

În contextul vizitei de lucru efectuate la Bucureşti de premierul Portugaliei, Antonio Costa, a fost semnat de către miniştrii Apărării din cele două ţări Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Portugheze privind cooperarea în domeniul apărării.

„Acordul semnat astăzi de cei doi miniştri ai Apărării reprezintă baza pe care se pot dezvolta în continuare relaţiile bilaterale. El, sigur, poate să cuprindă elemente specifice în ceea ce poată să reprezinte cercetarea şi dezvoltarea în industria de apărare, dar nu cuprinde elementele specifice de cooperare industrială militară, pentru că acest domeniu la noi în ţară aparţine responsabilităţii Ministerului Economiei. Sigur, este un acord care, practic, vine şi reîmprospătează acordul deja existent, având în vedere noul cadru al relaţiilor militare bilaterale şi este deschis către orice formă de cooperare în viitor”, a precizat Ciucă, întrebat în conferinţa de presă de la finalul întrevederii cu omologul portughez dacă documentul cuprinde şi o colaborare în domeniul industriei de apărare, în vederea dezvoltării de echipamente militare comune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Câţi bani a încasat Primăria Craiova din parcările ocazionale...

Ultimii ani au fost un dezastru pentru craioveni din...

ȘTIRI GdS