21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Ciucă: În iunie, România va avea extrasă din Marea Neagră ”prima moleculă de gaze”

(VIDEO) Ciucă: În iunie, România va avea extrasă din Marea Neagră ”prima moleculă de gaze”

-


Premierul Nicolae Ciucă a declarat că, la sfârșitul lunii iunie, România va avea extrasă din Marea Neagră ”prima moleculă de gaze”.

Șeful Guvernului a făcut aceste declarații la un eveniment organizat de comunitatea oamenilor de afaceri, Romanian Business Leaders Summit.

Ciucă a precizat că România va face primii pași pentru obținerea unei independențe energetice după ce Parlamentul va adopta modificările la Legea offshore.

”În ceea ce privește resursele de gaze, astăzi, domnule președinte, se va aproba Legea offshore în Parlamentul României. Vom crea, astfel, predictibilitatea și posibilitatea ca investițiile, atât în exploatarea resurselor offshore, cât și onshore să poată să demareze. De altfel, primul proiect va demara luna viitoare. Este vorba despre investițiile pe care compania Black Sea Oil & Gas le-a făcut în Marea Neagră și, după întâlnirea de ieri, avem certitudinea că la sfârșitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz extras din Marea Neagră, care va intra în sistem,” a spus Ciucă.

Premierul a declarat că există deja două companii care vor să demareze proiecte.

”La nivelul celor două companii, OMV Petrom și Romgaz, există deja discuțiile și proiectele asigurate, astfel încât nu mai târziu de sfârșitul anului trecut 2026, începutul anului 2027, să avem resursa de gaz necesară atât pentru asigurarea independenței, necesare pentru economia românească, pentru consumul public, cât și pentru a putea să dezvoltăm ramuri în industria petrochimică și, de ce nu, să exportăm gaz,” a spus premierul Ciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:16

(VIDEO) Continuă căutarea persoanei căzute în râul Olt

Căutarea persoanei căzută în râul Olt, în zona barajului...

ȘTIRI GdS