21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Ciucă: "Nu vom avea taxe noi peste noapte"

Nicolae Ciucă: „Nu vom avea taxe noi peste noapte”


Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, în cadrul unui briefing de presă, că anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare şi nici nu vom avea taxe noi.

”Nu vom schimba sistemul fiscal peste noapte. Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi. Pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare trebuie să căutăm soluții pentru a ajunge la aceea optimizare fiscală. Vă rog să așteptați și vom vorbi despre toate acestea când se vor finaliza lucrurile la Ministerul Finanțelor.”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a mai explicat că se urmărește stabilitatea și predictibilitatea, de aceea așteaptă o soluție viabilă din partea Ministerului Finanțelor.

”În discuţiile pe care le-am avut în cadrul coaliţiei, ieri după amiază am stabilit ca la nivelul Ministerului Finanţelor să avem o analiză care ulterior va fi discutată cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu mediul de afaceri şi cu întregul mediu asociativ”, a spus premierul.

O optimizare a mediului fiscal

El a precizat că vor căuta ca prin măsurile luate să asigure o optimizare a mediului fiscal.

”Nu cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea”, a mai spus premierul, precizând că un anunţ se va face după ce la Ministerul Finanţelor se vor finaliza aceste analize.

”Vreau să fac o clarificare, anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi, pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare, este să găsim acele soluţii pentru optimizarea fiscală”, a spus premierul, arătând că după ce a participat la un eveniment, alături de mediul de afaceri, nu putem discuta despre ”taxe care vin peste noapte şi să impacteze negativ asupra planurilor de bussines”.

Întrebat despre renunțarea la cota unică și trecerea la impozitarea progresivă, Nicolae Ciucă a refuzat să ofere detalii susținând că așteaptă soluțiile propuse de Ministerul Finanțelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS