11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFetița de cinci ani cu boala Wilson a murit

Fetița de cinci ani cu boala Wilson a murit

Fetița în vârstă de cinci ani diagnosticată cu boala Wilson, despre care s-a crezut inițial că ar fi primul caz de hepatită de origine necunoscută din România, a decedat luni seară, în urma complicațiilor postoperatorii, a anunțat Institutul Fundeni, citat de Hotnews.

„Fetița care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, la ora 20.40, în urma complicațiilor postoperatorii apărute în ultimele zile”, anunță Institutul Clinic Fundeni.

Starea fetiței a început să se înrăutățească de câteva zile, iar aceasta era în stare critică, anunțase anterior spitalul.

Ce este boala Wilson

Boala Wilson, afecțiunea de care suferea fetița în vârstă de 5 ani despre care s-a crezut inițial că ar fi primul caz de îmbolnăvire de hepatită de origine necunoscută din România, este o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.

Acumulările de cupru determină insuficiență hepatică și leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opțiunea terapeutică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS