13.7 C
Craiova
luni, 5 iunie, 2023
Știri de ultima orăActualitateSorin Oprescu a fost prins la Atena, în Grecia

Sorin Oprescu a fost prins la Atena, în Grecia

Sorin Oprescu, fost primar general al Bucureştiului, condamnat săptămâna trecută la zece ani de închisoare și dat în urmărire internațională, a fost reținut în Atena, în Grecia.

Se pare că Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams), informează Mediafax.

Sorin Oprescu a fost găsit în Atena.

Fostul primar general Sorin Oprescu a fost condamnat, vinerea trecută, definitiv, la 10 ani și 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupție. Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Când au fost să pună în aplicare mandatul de arestare, polițiștii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire. Acesta ar fi ieșit din țară cu două săptămâni înainte de condamnare, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu.

Condamnat definitiv la zece ani și opt luni de închisoare

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București.

El era acuzat de luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primită de Sorin Oprescu din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor.

La percheziții desfășurate atunci la locuința lui, pe lângă cei 25.000 de euro, au mai fost găsite sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS