22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePărinții unei tinere care ar fi murit după vaccinarea anti-COVID vor despăgubiri

Părinții unei tinere care ar fi murit după vaccinarea anti-COVID vor despăgubiri


Francesca Tuscano, de 32 de ani, din Genova, Italia, s-a stins din viață la scurt timp după ce s-a vaccinat împotriva noului coronavirus. Acum, părinții săi vor primi despăgubiri.
Profesoara Tuscano s-a stins din viață pe data de 4 aprilie anul trecut. Ea se vaccinase împotriva COVID-19 cu un vaccin de la compania AstraZeneca.

Se pare că aceasta a avut o reacție adversă foarte rară și severă la vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2. La un an de la moartea tinerei, părinții săi pot pot primi daune materiale imense, potrivit SpyNews.
Cauza morții a fost tromboză cerebrală. Cuantumul despăgubirilor de stat este de aproape 78.000 de euro. În cazul Francescăi a fost vorba despre un caz rar de tromboză cerebrală. Profesoara s-a vaccinat pe 2 aprilie 2021.

„Decesul pacientei poate fi asociat în mod rezonabil cu efectele adverse ale vaccinului anti-Covid-19”, au declarat medicul legist Luca Tajana și hematologul Franco Piovella.

Dacă familia sa va urma procesul legal pentru acordarea banilor, guvernul italian este obligat să le ofere aproximativ 77.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS