11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCalul „pensionat“ de Jandarmerie, adoptat de un deputat

Calul „pensionat“ de Jandarmerie, adoptat de un deputat

Șarlatan, calul de aproape 18 ani pe care Jandarmeria a anunțat că îl dă spre adopție, va ajunge la ferma vicepreședintelui PNL, deputatul Adrian Cozma, scrie Stiripesurse.ro.

Calul a fost dat spre adopție de Jandarmerie pentru că nu mai poate participa la misiuni de ordine publică, din cauza vârstei. Şarlatan a participat la competiții și a defilat pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Națională.

Adrian Cozma este cunoscut ca un mare iubitor de cai. Din resurse proprii, a amenajat un domeniu în Satu Mare, unde creşte, îngrijește și antrenează exemplare cabaline unice.

A bătut multe recorduri alături de caii lui dragi, ultima competiție câștigată fiind anul trecut, la concursul național de anduranţă de la Rădăuţi, la proba de 60 km.

La Satu Mare, armăsarul Şarlatan are deja pregătit grajdul personal și un manej amenjat după ultimele standarde in domeniu.

„Şarlatan vine la Satu Mare!

După mai bine de 17 ani de activitate pentru Jandarmeria Română, acest cal frumos, pe nume Şarlatan, va avea parte de grijă în ferma noastră de la Ardud Vii. Cum siguranţă, foarte mulţi copii se vor bucura şi va fi unul dintre punctele de atracţie pe care vizitatorii îl vor putea aprecia.

Mă bucur că am reușit acest transfer, această adopție, pentru că și un cal, la fel ca și un om la bătrânețe, are nevoie să fie îngrijit de persoane care îl înțeleg și care pun pasiune în astfel de activități.

Mulțumesc tuturor celor implicați, iar lui Șarlatan îi dorim drum bun spre noua casă!”, a scris pe Facebook Adrian Cozma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS