13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlimpiada de Tehnologie a Informației, în două licee din Târgu Jiu

Olimpiada de Tehnologie a Informației, în două licee din Târgu Jiu

Etapa județeană a Olimpiadei de Tehnologie a Informației (OTI), se va desfășura sâmbătă, 14 mai, în două unități de învățământ din Târgu Jiu.

Competiția va avea loc după următorul program: clasele a 9-a și a 12-a, secțiunea TIC, la Colegiul Național „Spiru Haret” Târgu Jiu, iar proba se va desfășura în intervalul orar 9.00 – 13.00; clasele a 10-a și a 11-a, secțiunea TIC, la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Târgu Jiu, iar proba se va desfășura în intervalul orar 9.00 – 13.00; elevii participanți la C#, vor avea centrul de concurs la Colegiul Național „Spiru Haret”, iar proba se va desfășura în intervalul orar 9.00 – 13.00.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Gorj, elevii vor fi prezenți în sălile de concurs cel târziu la ora 08:30 și vor intra în săli pe baza carnetului de elev, vizat pe anul școlar în curs, sau a actului de identitate. Profesorii implicați în organizarea olimpiadei vor fi prezenți în unitatea școlară la ora 7.00. Contestațiile se vor depune la secretariatul unității școlare în care se desfășoară olimpiada, luni, 16 mai, în intervalul orar 10.00 – 12.00.

În ce vor consta probele

Pentru secțiunea TIC proba de proiect constă în realizarea unui proiect în timpul concursului, pe o temă decisă anual de Comisia Națională de TIC și menționată în Precizările cu privire la organizarea și desfășurarea Olimpiadei de Tehnologia Informației. Concurentul va realiza un proiect, utilizând resursele furnizate, resurse existente pe fiecare calculator din sala de concurs. Cerințele proiectului vor fi formulate astfel încât să se poată urmări unitar la evaluare.

„De exemplu: elemente de tehnoredactare, elemente de design, elemente de prelucrare imagini, elemente de prelucrare audio/video, utilizarea bazelor de date, gestiunea paginilor web etc. Art. 10. Pentru secțiunea C# proba de proiect constă în realizarea, în timpul concursului, a unui proiect constând într-o aplicație desktop sau a unei aplicații web, utilizând produsele din suita Microsoft Visual Studio 2015/2017 Community Edition, pe o temă decisă anual de Comisia Națională de TIC și menționată în Precizările cu privire la organizarea și desfășurarea Olimpiadei de Tehnologia Informației. Fiecare candidat va avea acces offline la documentația MSDN.NET Framework. Cerințele proiectului vor fi formulate astfel încât să se poată urmări unitar la evaluare.

De exemplu: elemente de algoritmi, elemente de design, interfață, utilizarea bazelor de date, module web etc. Art. 11. Aceste probe vor verifica competențele elevilor privind aplicabilitatea notiunilor teoretice studiate și creativitatea acestora.”, conform metodologiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS