17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn spaniol a stat doi ani în spital din cauza Covid

Un spaniol a stat doi ani în spital din cauza Covid

Un spaniol a fost externat din spital după mai bine de doi ani în care a suferit de pe urma sechelelor provocate de Covid. Deși are 60 de ani, bărbatul simte că s-a născut a doua oară și abia așteaptă să-și trăiască noua viață. Societatea medicilor de familie din Spania estimează că un milion dintre persoanele infectate suferă de efectele îndelungate ale coronavirusului, informează TVR.

Eduardo lucra ca șofer de taxi când s-a infectat cu covid, chiar în primul val al pandemiei. A stat câteva luni în comă indusă la terapie intensivă într-un spital din Barcelona, iar când s-a trezit nu se mai putea mișca deloc. Inițial a crezut că a avut un accident de mașină, dar nu înțelegea de ce toată lumea purta combinezon.

„În primul rând m-am întrebat unde mă aflu și ce fac acolo, ce mi s-a întâmplat și de ce toată lumea era îmbrăcată așa. M-am gândit că am ajuns pe Marte, că am halucinații”, a povestit Eduardo Lozano.

A rămas cu sechele de la Covid

După trei luni a fost mutat în salon, dar recuperarea a fost foarte grea. A rămas cu multe sechele: fibroză pulmonară, mobilitate redusă, cicatrici pe corp de la stat imobilizat în pat și răni provocate de tuburile de oxigen.

„COVID-19 mi-a luat doi ani din viață, doi ani importanți din viață. Dar, pe de altă parte, mi-a dat șansa să trăiesc din nou, să redevin copil, să iau viața de la capăt, dar la o vârstă înaintată, și să am din nou bucurie și speranță”, spune Eduardo.

Eduardo a fost externat după doi ani și 45 de zile.

În Spania, majoritatea celor care suferă de Covid de lungă durată sunt cei care au lucrat în prima linie sau în domeniile esențiale. Personalul medical se luptă și acum pentru ca infecția cu Covid 19 să fie recunoscută ca boală profesională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS