12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Scene din Războiul de Independență, la Calafat

(VIDEO) Scene din Războiul de Independență, la Calafat

-

Peste 120 de persoane, majoritatea elevi ai şcolilor din Calafat şi din comunele apropiate, dar şi ai Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, îmbrăcaţi în uniforme militare specifice armatelor implicate în Războiul de Independenţă, au reconstituit, luni, la Calafat, pe malul Dunării, de Ziua Independenţei de Stat a României, filmul asalturilor asupra redutelor turceşti, după 145 de ani.

Evenimentul, aflat la a V-a ediţie, a fost conceput ca un produs turistic inovator şi a fost organizat de Grupul de Acţiune Locală Calafat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, care a alocat o parte din fondurile necesare pentru punerea în scenă a secvenţelor de război, potrivit TVR Craiova.
Orașul Calafat s-a transformat într-un adevărat câmp de bătălie. Aproximativ 200 de soldați s-au înfruntat pe câmpul de luptă chiar în mijlocul orașului.

Ei au reușit astfel să aducă la viață scene din Războiul de Independență a României din 1877-1878. Evenimentul are loc în orașul de la Dunăre deoarece Calafat este locul unde s-au tras primele salve ale Războiului de Independență.

Desfășurare impresionată de forţe pentru redarea cât mai reală a evenimentului care a avut loc în urmă cu 145 de ani. Protagoniștii au îmbrăcat uniforme orginale sau confecționate manual, au folosit chiar şi arme de colecție, dar şi efecte pirotehnice, pentru o redare cât mai reală a întregului eveniment. Pentru ca totul să iasă ca la carte, pregătirile au durat luni de zile.

Cascadori, voluntari sau elevi s-au pregătit intens pentru ca scenele să fie cât mai bine realizate.
Astfel de evenimente urmăresc să crească şi interesul turiştilor pentru întreaga regiune a Dunării.
Cu ocazia acestor sărbători, GAL Calafat a organizat şi standuri expoziţionale cu vânzare de produse tradiţionale specifice satelor din Dolj, dar şi cu produse aduse de reprezentanţii unor grupuri de acţiune locală din întreaga ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tineri amendați pentru că au dat jos un banner...

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au fost sesizați,...

ȘTIRI GdS