11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlatforma video rusească Rutube, blocată două zile de un atac cibernetic

Platforma video rusească Rutube, blocată două zile de un atac cibernetic

Platforma video Rutube din Rusia este offline pentru a doua zi consecutiv, după un atac cibernetic care a avut loc luni, cu doar câteva ore înainte ca pe platformă să fie difuzată parada de Ziua Victoriei de la Moscova, realtează The Moscov Times, citată de Digi24.

„Am fost loviți de cel mai mare atac cibernetic din istoria Rutube”, a anunțat platforma într-un mesaj postat marți pe Telegram.

„Restabilirea (accesului) va dura mai mult decât au crezut inițial inginerii IT”, se mai arată în mesaj.

Site-ul rutube.ru afișa de asemenea un mesaj în care anunța că lucrează la restabilirea accesului în urma atacului cibernetic.

Site-ul a fost piratat luni dimineață, înaintea paradei anuale de Ziua Victoriei din Piața Roșie din Moscova, care a avut loc la peste două luni de invazie rusă în Ucraina.

„După site-uri ale instituțiilor rusești, care în ultimele două luni au fost supuse constant atacurilor cibernetice, hackerii au ajuns la Rutube. Platforma video a fost supusă unui atac cibernetic masiv”, a spus compania într-un mesaj pe Telegram.

„Cineva și-a dorit foarte mult să împiedice Rutube să difuzeze parada de Ziua Victoriei și focurile de artificii,” se mai arată în mesaj.

De Ziua Victoriei, presa ucraineană a publicat fotografii care păreau să arate un atac cibernetic asupra canalelor rusești de televiziune MTS, NTV-Plus, Rostelecom și Winx, care prezentau un mesaj în care se spunea: „Sângele a mii de ucraineni și a sute de copii lor este pe mâinile tale. Televiziunea și autorităţile mint. Nu războiului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS