19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoar doi din 10 români s-au autorecenzat

Doar doi din 10 români s-au autorecenzat


Recensământul 2022 se apropie de finalul etapei de autorecenzare, pe care fiecare român o putea face online.
Recensământul online poate fi realizat până la data 15 mai, care este data-limită de completare a formularelor, iar cei care nu fac acest lucru şi nici nu le răspund recenzorilor când vor veni la uşă riscă amenzi între 1.000 și 3.000 de lei.

Până acum două săptămâni, statistica arăta că doar doi din 10 români se autorecenzaseră, la mai bine de o lună de la începutul recensământului populaţiei şi locuinţelor, cu toate că procesul se desfăşoară exclusiv online, iar statul oferă şi o zi liberă pentru cei care completează formularele.

Astfel, românii au luat cu asalt acum platforma recensamantromania.ro, speriaţi de sancţiuni, iar site-ul s-a blocat.

Întregul proces este complet digitalizat și a fost introdusă și o etapă de autorecenzare, care se desfășoară până pe 15 mai, urmând ca apoi să aibă loc intrarea recenzorilor în teren, la acele adrese unde nu s-a făcut autorecenzarea.

După primele 42 de zile de autorecenzare pe site-ul recensamantromania.ro, Institutul Național de Statistică a recepționat 4.513.964 de chestionare.

Bucureștiul este pe primul loc, cu peste 376.000 de chestionare completate și trimise. Pe locul doi se află județul Brașov, cu peste 183.000 de chestionare trimise, iar pe trei găsim Clujul, cu 179.000 de chestionare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS