18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Craiova cumpără aproape patru mii de coșuri stradale

Primăria Craiova cumpără aproape patru mii de coșuri stradale

Se umple oraşul de coşuri de gunoi. Primăria Craiova cumpără aproape patru mii de coşuri de gunoi stradal în valoare de 4.537.365 de lei. Aceasta a lansat zilele trecute licitația pentru achiziția unor astfel de coșuri de gunoi stradal. Acestea vor fi montate în toate zonele din oraş,“în zone cu circulaţie mare de persoane: străzi şi bulevarde importante, zona proximă instituţiilor publice cu trafic mare de persoane: grădiniţe, şcoli, muzee sau alte autorităţi.”

Coşuri de gunoi
Coşuri de gunoi

Municipalitatea craioveană a făcut licitație pentru achiziționarea de coșuri de gunoi stradal, din fibră de sticlă, metal și lemn. Aceasta vrea să încheie cu ofertantul un acord cadru, iar atunci când are nevoie de coșuri să i le livreze. Valoarea totala estimată a contractului este între 1.238.227 de lei și 4.537.365 de lei. „Municipiul Craiova intenționează să încheie un acord-cadru pentru achiziție coșuri de gunoi stradal (...) pe o perioadă de 4 ani. Menținerea curățeniei în noile arii urbane necesită achiziția de coșuri de gunoi stradal, urmând a fi amplasate în zone cu circulație mare de persoane”, se arată în Caietul de sarcini. Coșurile de gunoi trebuie să fie confecționate din polietilenă rezistentă la șocuri mecanice, să nu ruginească, să nu necesite vopsire, să aibă pereții dubli, pentru durabilitate și rigiditate, să aibă scrumiere sau sistem de închidere. De-a lungul timpului, foarte multe coșuri au fost distruse de rugină sau vandalizate cu prea multă ușurință de persoane certate cu bunul-simț.

Trei loturi

Coşuri de gunoi, montate pe stâlpi
Coşuri de gunoi, montate pe stâlpi

Contractul este împărţit în trei loturi care vor fi atribuite unui singur ofertant. Primul lot, cuprinde coşuri de gunoi din fibră de sticlă. Este vorba despre acele coșuri de nuanță maro care sunt puse prin oraș pe stâlpii de iluminat stradal. Cantitatea maximă de astfel de coșuri care ar putea fi solicitată pe durata acestui acord cadru este de 2.800 de bucăţi, iar cea minimă de 1600 de bucăţi.

Contractul poate fi împărţit în contracte subsecvente cu o cantitate maximă de 350 de bucăţi şi un minim de 200 de bucăţi. Primul lot are o valoare minimă şi maximă de la 698.496 la 1.222.368 de lei. Prin urmare un astfel de coș din fibră de sticlă ar costa peste 436 de lei.

În cel de-al doilea lot vor fi achiziționate coşuri de gunoi cu picior şi scumieră, Astfel de coșuri metalice mai sunt amplasate în Craiova în zona centrală, mai precis în Centrul istoric al orașului. Cantitatea maximă este de 400 de bucăţi, iar cantitate minimă 160 de bucăţi. Valoarea estimată pentru aceste coşuri este între 161.675 şi 404.188 de lei.

Primăria cumpără coşuri de gunoi
Primăria cumpără coşuri de gunoi

Cel de-al treilea contract, reprezintă achiziția unor coşuri de gunoi stardal pentru colectarea selectivă pentru menţinerea curăţeniei de către populaţie pe străzi, în parcuri şi grădini publice. Valoarea acestora va fi între 378.056 de lei și 2.910.809 de lei. Achiziția constă în: „stâlp cu 4 coșuri pentru colectare selectivă: 200 de bucăți; coș gunoi colectare selectivă(tablă și lemn) , 300 de bucăți şi coș stradal colectare selectivă din beton armat – 200 de bucăți”. Și acest al treilea contract poate fi împărțit în mai multe contracte.Valoarea celui mai mare contract subsecvent va fi de 386.244 de lei.

Primăria a mai cumpărat coșuri și luna trecută

Primăria Craiova cumpără aproape patru mii de coșuri stradale

În luna aprilie a acestui an, Primăria Craiova a cumpărat alte 230 de coșuri de gunoi stradal la un cost de 550 de lei bucata. În total contractul a costat autoritatea locală 126 500 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS