10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHackerii au spart din nou televiziunile de stat rusești de Ziua Victoriei

Hackerii au spart din nou televiziunile de stat rusești de Ziua Victoriei

Hackerii au spart din nou televiziunile de stat rusești de Ziua Victoriei pentru a difuza un mesaj despre războiul din Ucraina tocmai în ziua în care Rusia celebrează cea mai importantă sărbătoare a sa.

Hackerii au schimbat numele fiecărui program difuzat de televiziunile rusești în „Pe mâinile voastre este sângele a mii de ucraineni și a sutelor de copii ai lor uciși. Televiziunile și autoritățile mint. Nu războiului”.

Atacul asupra televiziunilor rusești a fost revendicat de hackerii de la Anonymous

Atacul asupra televiziunilor rusești a fost revendicat de hackerii de la Anonymous, care au declarat „război” Rusiei după ce președintele Vladimir Putin a ordonat declanșarea „operațiunii militare speciale” în data de 24 februarie.

Hackerii de la Anonymous au anunțat și pe 7 martie că au spart canalele TV rusești pentru a difuza imagini cu războiul din Ucraina în contextul în care mass-media ruse insistau la momentul respectiv că forțele armate ale Moscovei atacă doar ținte militare.

Anonymous au publicat și o listă a soldaților ruși care luptă în Ucraina

La începutul lui aprilie cei de la Anonymous au publicat și o listă a soldaților ruși care luptă în Ucraina, afirmând că „toți trebuie judecați pentru crime de război” în contextul descoperirii masacrului comis la Bucha.

Vladimir Putin a vorbit în continuare despre „operațiunea militară specială” din Ucraina

În discursul său ținut luni, președintele rus Vladimir Putin a vorbit în continuare despre „operațiunea militară specială” din Ucraina, și nu despre război, menținând astfel linia oficială a Kremlinului, în pofida speculațiilor potrivit cărora ar putea declara „război total” Ucrainei, ceea ce ar fi atras și mobilizarea generală.

Putin a acuzat, din nou, Occidentul „decadent” și s-a referit la luptătorii ucraineni cu termenul de „gărzi de mercenari”. Liderul rus a recunoscut însă pierderi în rândul soldaților ruși, fără a preciza vreun bilanț și fără a oferi vreun răspuns la acuzațiile privind atrocitățile comise de ruși în Ucraina.

În discursul lui Putin de Ziua Victoriei, marea absență a fost tocmai… referirea la victorie

Jurnaliștii străini au observat, de asemenea, că, în discursul său de Ziua Victoriei, marea absență a fost tocmai… referirea la victorie.

Putin a vorbit despre lupta „eroică din Donbas”, dar nu a făcut niciun fel de referire la Mariupol sau la alte teritorii capturate de ruși. În același timp, el nu a oferit niciun indiciu legat de o eventuală încheiere a operațiunii.

Rusia celebrează în fiecare an pe 9 mai Ziua Victoriei în al Doilea Război Mondial, sau „Marele Război Patriotic”, după cum este denumit de ruși.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS