29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZelenski: La câteva decenii după al Doilea Război Mondial, întunericul a revenit în Ucraina

Zelenski: La câteva decenii după al Doilea Război Mondial, întunericul a revenit în Ucraina

Preşedintele Volodimir Zelenski afirmă, în cadrul discursului cu ocazia Zilei Comemorării şi Reconcilierii, că ”milioanele de vieţi pierdute în Al Doilea Război Mondial oferă milioane de motive pentru a spune răului: „Nu se va mai repeta niciodată!”, scrie news.ro.

El susţine că ”întunericul a revenit în Ucraina”. De asemenea, că Rusia a ”reprodus detaliat” atrocităţile comise de Germania Nazistă depăşindu-şi maestrul, ”în încercarea de a-l îndepărta de pe piedestal ca fiind cel mai mare rău din istoria omenirii” Ruinele fostului buncăr al lui Hitler de lângă Viniţa atestă faptul că orice rău are un ”sfârşit”, iar ”iarna” din Ucraina va dispărea şi vise în alb-negru vor fi înlocuite de vise în galben şi albastru, făcând referire la drapelul naţional ucrainean, potrivit The Guardian.

„În fiecare an, pe 8 mai, împreună cu întreaga lume civilizată, îi onorăm pe toţi cei care au apărat planeta de nazism în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Milioane de vieţi pierdute, destine curmate, suflete chinuite. Și milioane de motive pentru a spune răului: Nu se va mai repeta niciodată!”, a afirmat Zelenski în cadrul discursului cu ocazia Zilei Comemorării şi Reconcilierii pentru soldaţii care şi-au pierdut viaţa în Al Doilea Război Mondial.

Zelenski: „Pe 24 februarie, expresia «nu se va mai repeta niciodată» a fost ştearsă“

„Ştiam preţul pe care l-au plătit strămoşii noştri pentru această înţelepciune. Ştiam cât de important este să o păstrăm şi să o transmitem posterităţii. Dar nu aveam idee că generaţia noastră va asista la profanarea cuvintelor, care, după cum s-a dovedit, nu reprezintă adevărul pentru toţi”, a mai spus el cu referire la războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

„Pe 24 februarie, expresia «nu se va mai repeta niciodată» a fost ştearsă. Împuşcată şi bombardată. Cu sute de rachete la 4 dimineaţa, care au trezit întreaga Ucraină. Am auzit explozii îngrozitoare. Am auzit: din nou!”, a mai declarat el.

Zelenski a amintit cei 250 de soldaţi care au murit pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial. El a subliniat că 1.000 de locuitori din Borodianka au luptat şi au învins nazismul ”pentru a se asigura că nu se mai repeta niciodată. Au luptat pentru viitorul copiilor, pentru viaţa de aici până pe 24 februarie (…)”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS