14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima doamnă a SUA se întâlnește cu Carmen Iohannis și copiii ucraineni la București

Prima doamnă a SUA se întâlnește cu Carmen Iohannis și copiii ucraineni la București

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, este în România. Este a doua vizită oficială a lui Jill Biden, dar prima de când Casa Albă a devenit reședința sa oficială. În a doua zi a vizitei sale în țara noastră, Jill Biden se întâlnește cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, și cu membrii Guvernului. Vineri seară s-a întâlnit cu mai mulți soldați americani, la baza militară Mihail Kogălniceanu de la Constanța.

Prima Doamnă a Statelor Unite se va întâlni azi cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, prilej cu care va exprima recunoştinţa pentru sprijinul poporului român în ajutorarea refugiaţilor ucraineni. De asemenea, aceasta are programate întâlniri cu membrii Guvernului României, cu personalul Ambasadei SUA, cu lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, precum și cu profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur.

Potrivit programului oficial al Primei Doamne a Statelor Unite la București din 7 mai, după întâlnirea privată cu soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, vor ajunge la orele prânzului la o școală unde învață copii ucraineni. Atât Jill Biden, cât și Carmen Iohannis sunt profesoare, iar ambele prime-doamne au lucrat la catedră în perioada mandatelor prezidențiale ale soților lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS