19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinoră care a condus fără permis, condamnată să stea şase weekenduri acasă

Minoră care a condus fără permis, condamnată să stea şase weekenduri acasă

O fată din județul Suceava, trimisă în judecată pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, faptă comisă în perioada în care era încă minoră, a fost condamnată de Judecătoria Rădăuți la măsura educativă a consemnării la domiciliu la sfârşit de săptămână, pe o perioadă de 6 săptămâni, anunță Monitorul de Suceava.

Este o pedeapsă apărută acum câțiva ani în Codul Penal, destinată minorilor, fiind gândită a avea un caracter pe cât de blând posibil, dar care să aibă totuși și un efect. Acest tip de pedeapsă se aplică destul de rar.

Conform sentinței Judecătoriei Rădăuți, Roberta U. va trebui practic să stea acasă în zilele de sâmbătă și duminică, fiindu-i interzis să se deplaseze în locuri publice, cu excepția unor cazuri deosebite care trebuie încuviințate de instanță.

Interdicţia impusă minorului de a părăsi locuinţa operează începând cu ora 0.00 a zilei de sâmbătă şi până la ora 24,00 a zilei de duminică.

Controlul executării măsurii educative a consemnării la sfârşit de săptămână şi controlul îndeplinirii atribuţiilor de către persoana care exercită supravegherea se realizează de către consilierul de probaţiune sau, după caz, de persoana desemnată de acesta din cadrul unei instituţii din comunitate.

Minorului condamnat i se pot impune pe perioada măsurii și alte interdicții și obligații de a participa la diferite cursuri de reintegrare socială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS