10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn deţinut din SUA a evadat ajutat de directoarea adjunctă a închisorii

Un deţinut din SUA a evadat ajutat de directoarea adjunctă a închisorii

Un deținut din statul american Alabama, acuzat de crimă, a evadat cu ajutorul unei polițiste de la centrul de detenție în care era ținut. Anchetatorii cred că cei doi aveau o relație și că au fugit împreună, relatează CNN.

Vicky White, director adjunct al centrului corecțional din comitatul Lauderdale, și Casey White, închis în centrul de detenție din Lauderdale pentru acuzații de crimă, ar fi avut o relație romantică, a declarat șeriful Rick Singleton pentru CNN.

Pe numele lui Vicky White a fost emis un mandat de arestare, sub acuzația că a permis sau facilitat evadarea unui deținut, a spus șeriful, în condițiile în care apar tot mai multe indicii că polițista nu a fost forțată să-l ajute pe Casey White să fugă, ci a făcut-o intenționat.

Vicky White, de 56 de ani, și Casey White, de 38 de ani (cei doi nu sunt înrudiți, e doar o coincidență de nume), au dispărut vineri dimineață, după ce polițista a spus că-l duce pe deținut la tribunal și apoi merge la medic. Cei doi nu au ajuns însă la tribunal, iar Vicky White nu a mai mers la medic.

Autoritățile cred acum că deținutul și polițista aveau o relație romantică încă din 2020, când Casey White, care era deținut într-o altă închisoare, a fost adus pentru prima dată în Lauderdale pentru a fi judecat, a spus Singleton.

„Din câte știm, acesta a fost primul contact fizic pe care l-au avut”, a spus șeriful, menționând că cei doi au continuat să comunice și după ce Casey White a fost transferat înapoi în închisoare.

Singleton a spus că cei doi aveau o „relație specială”, care a fost confirmată inclusiv de deținuți. Aceștia le-au spus anchetatorilor că Casey White „primea mai multă mâncare” și „obținea de la ea privilegii pe care nimeni altcineva nu le-a primit”.

Deţinutul mai plănuise să evadeze

Anchetatorii urmăresc acum noi imagini de pe camerele de supraveghere din centrul de detenție pentru a afla mai multe informații.

Imaginile studiate până acum îl arată pe Casey White, încătușat și îmbrăcat într-o salopetă portocalie, escortat la mașina lui Vicky White, vineri dimineață.

De acolo, spune Singleton, cei doi au mers la un centru comercial aflat la 10 minute distanță, au abandonat mașina de poliție și s-au urcat într-un SUV cumpărat anterior de polițistă și lăsat în parcarea mall-ului cu o seară înainte.

„Știm că nu intenționau să meargă la tribunal. Au mers direct în parcarea din Florence Square, au abandonat mașina de poliție, s-au urcat în celălalt vehicul și au plecat”, a spus Singleton.

„Presupunem că vor renunța la acea mașină cu prima ocazie”, a adăugat el.

Anchetatorii au dezvăluit că White nu este la prima încercare de evadare din centrul de detenție de la Lauderdale. În 2020, autoritățile au descoperit că deținutul avea un plan de fugă care includea luarea unui ostatic, cu ajutorul unui cuțit improvizat.

Casey White a fost transferat înapoi la închisoare, unde ispășea deja o pedeapsă de 75 de ani pentru o serie de crime comise în 2015.

Vicky White și-a vândut casa în urmă cu aproximativ o lună și urma să se pensioneze vineri, a mai spus șeriful.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS