4.5 C
Craiova
marți, 6 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateFranţa vrea să confişte 64 de castele, vile și apartamente de lux ale oligarhilor ruși

Franţa vrea să confişte 64 de castele, vile și apartamente de lux ale oligarhilor ruși

Franța își intensifică vânătoarea de oligarhi ruși. Ministerul Economiei și Finanțelor a adăugat o duzină de proprietăți pe lista imobilelor înghețate din teritoriu, scrie Rador.

Sunt vizate 64 de proprietăți situate în Paris, în Alpi, pe Coasta de Azur şi în Țara Bascilor sau în Indiile de Vest. Cotidianul explică că acestea reprezintă un total de 700 de milioane de euro pe baza prețului de achiziție al diferitelor proprietăți, deci fără a ține cont de creșterea prețurilor imobiliare. Valoarea acestor bunuri este, se pare, mult mai mare.

Printre cei vizați se numără celebrul Roman Abramovici, dar și Viktor Rashnikov, acționar majoritar al unuia dintre cei mai mari producători de oțel din lume și oligarhul Arkadi Rotenberg.

Serviciile fiscale franceze au mai vizat bunuri în valoare de 24 de miliarde de euro

La Paris, în arondismentul 7, clădirile sunt vizate în special de serviciile fiscale franceze.

La colțul dintre Rue de Solférino și Quai Anatole-France, acestea au servit cândva drept sediu european al grupului Pernod-Ricard. Achiziționat între 2012 și 2013 pentru 29 de milioane de euro și transformat în apartamente rezidențiale, ansamblul imobiliar ar putea valora acum peste 100 de milioane de euro.

În spatele celor patru proprietari de societăți civile imobiliare (SCI) ai complexului se ascunde un singur bărbat, un anume Aleksei Viktorovici Kuzmitşev, un miliardar apropiat de Vladimir Putin a cărui vilă din Saint-Tropez a fost și ea confiscată. Bărbatul este acționar al Alfa Group, un conglomerat financiar-industrial privat esențial din Rusia.

De asemenea, sunt afectate de această nouă listă mai multe apartamente din aceeași clădire din Neuilly-sur-Seine, deținute de Olga Aiziman, fosta soție a fondatorului aceluiași grup Alfa, estimate la peste zece milioane de euro, sau Château du Clos-Renard, în Yvelines, proprietatea fiului unui deputat rus.

Pe lângă aceste proprietăți înghețate, serviciile fiscale au vizat și iahturi, cargouri, elicoptere, opere de artă și active financiare, în valoare totală de 24 de miliarde de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS