13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident rutier soldat cu 27 de morţi în vestul Ucrainei

Accident rutier soldat cu 27 de morţi în vestul Ucrainei

Cel puţin 27 de persoane au murit într-un accident rutier grav petrecut în vestul Ucrainei, iar 12 au fost rănite. Aceasta este cea mai mare tragedie produsă pe şosesele din Ucraina în ultimul deceniu, informează Observatornews.

Un accident înfiorător a avut loc marţi seară în vestul Ucrainei. 27 de oameni au murit și 12 au fost răniți, în urma coliziunii dintre un autobuz cu pasageri, un microbuz şi un camion cisternă. Tragedia a avut loc pe autostrada care leagă Kievul de orașul Ciop, în regiunea Rivne.

Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, a publicat pe rețelele de socializare imagini de la locul nenorocirii. „Din 38 de pasageri care se aflau în autobuz, doar 12 au supraviețuit”, a scris pe Telegram Gerașcenko. 

Potrivit acestuia, în accident a murit și șoferul microbuzului, care, conform versiunii preliminare, s-ar face vinovat de cea mai mare tragedie produsă pe șoselele Ucrainei din ultimul deceniu.

Din primele informații, în accident au fost implicate trei autovehicule: un microbuz Mercedes Vito, un autobuz de pasageri și un camion cisternă plin cu combustibil. 

Se pare că microbuzul a depășit autobuzul de pasageri și a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit frontal cu camionul. Șoferul autobuzului, care transporta 36 de persoane, nu a avut timp să frâneze și a urmat o coliziune violentă în urma căreia a izbucnit un incendiu înfiorător. 

Anchetatorii au găsit la locul tragediei trupurile neînsuflețite a 27 de persoane, scrie Obozrevatel.

Poliția din Ucraina a deschis o anchetă și face verificări pentru a stabili cauzele care au dus la producerea accidentului.

Preşedintele Volodimir Zelenski a menţionat accidentul în discursul său video din seara zilei de marţi.

Drumul dintre Kiev şi Ciop a trebuit să fie complet închis în satul Sitne din districtul Dubno.

Locul accidentului se află la aproximativ 100 de kilometri de graniţa cu Polonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS