8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn alt om de afaceri rus, director la Gazprom, a murit „accidental”

Un alt om de afaceri rus, director la Gazprom, a murit „accidental”

Andrei Krukowski, directorul staţiunii de schi a gigantului rus Gazprom, a murit „căzând de pe o stâncă”. S-a întâmplat la Soci, staţiunea preferată a lui Vladimir Putin, informează Mediafax.

Anunţul a fost făcut de presă, subliniind că episodul este considerat un accident, dar site-ul polonez Onet aminteşte că mai mulţi manageri legaţi de Gazprom sau de Kremlin au murit tragic în ultima vreme.

Nu mai puţin de şase oligarhi ruşi au murit în ultimele trei luni, în condiţii neclare.

Mulţi era ”conectaţi” la Gazprom, gigantul energetic rus de stat.

La sfârșitul anului 2021, șeful Federației Ruse a fost informat despre scurgerea de informații despre finanțarea operațiunilor secrete și, parțial, despre schema de finanțare a agenților celui de-al cincilea serviciu al Serviciului Federal de Securitate al țării prin angajați ai structurilor Gazprom, potrivit canalului de Telegram „General SVR”, care este considerat a fi legat de politologul Valery Soloviev.

Potrivit acestuia, ancheta a fost supravegheată personal de directorul FSB al Federației Ruse, Alexander Bortnikov, iar un raport cu o listă de suspecți a fost pus pe masa președintelui în noaptea de Revelion 2022.

Canalul notează că documentul a fost prezentat de Bortnikov și Patrushev, iar ”Putin a aprobat întreaga listă pentru lichidare, fără să se uite”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS