16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE ar putea scuti Ungaria și Slovacia de un embargo privind cumpărarea petrolului rusesc

UE ar putea scuti Ungaria și Slovacia de un embargo privind cumpărarea petrolului rusesc

Comisia Europeană ar putea scuti Ungaria și Slovacia de un embargo privind cumpărarea petrolului rusesc, au declarat luni doi oficiali UE pentru Reuters.

Liderii europeni discută în această săptămână despre introducerea unui embargo treptat pentru petrolul rusesc, însă Ungaria a anunțat deja că nu va susține o astfel de sancțiune.

Comisia Europeană va finaliza marți documentul privind cel de al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Cel mai probabil Comisia Europeană va finaliza marți documentul privind cel de al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care ar include interzicerea cumpărării petrolului rusesc, deoarece exporturile de petrol reprezintă o sursă majoră de venituri a Moscovei.

Ungaria a declarat în repetate rânduri că nu va adera la sancțiunile care implică energie

Ungaria, puternic dependentă de petrolul rusesc, a declarat în repetate rânduri că nu va adera la sancțiunile care implică energie. Slovacia este, de asemenea, una dintre țările UE cele mai dependente de combustibilii fosili ruși.

Pentru a menține unitatea blocului celor 27 de națiuni, Comisia ar putea oferi Slovaciei și Ungariei „o scutire sau o perioadă lungă de tranziție”, a spus unul dintre oficiali.

Embargoul asupra petrolului rusesc va fi introdus oricum treptat

Embargoul asupra petrolului rusesc va fi introdus oricum treptat, cel mai probabil intrând în vigoare deplin de la începutul anului viitor, au spus oficialii.

Pachetul urmează să fie prezentat ambasadorilor guvernelor UE miercuri.

Ungaria a anunțat luni că nu susține un embargo al UE asupra importurilor de petrol și gaze din Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltán Kovács, potrivit Reuters.

„Poziția maghiară cu privire la orice embargo pe petrol și gaze nu s-a schimbat: nu îl sprijinim”, a declarat Kovács pentru Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS