17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO chinezoaică de 106 ani s-a vindecat de Covid

O chinezoaică de 106 ani s-a vindecat de Covid

O pacientă în vârstă de 106 ani diagnosticată cu COVID-19 s-a vindecat şi a fost externată sâmbătă dintr-un spital din Changchun, capitala provinciei Jilin din nord-estul Chinei, au anunţat luni autorităţile locale, informează Agerpres.

Identificată după prenumele Li, femeia este cea mai vârstnică pacientă internată în urma celui mai recent focar de COVID-19 din Jilin.

Ea a fost diagnosticată cu COVID-19 şi a fost internată la data de 14 aprilie la Spitalul Bethune I al Universităţii din Jilin. În urma analizelor amănunţite, s-a constatat că Li suferea de probleme de sănătate grave, inclusiv de atrofie cerebrală.

Începând din 13 aprilie, spitalul a înfiinţat o secţie specializată în tratarea persoanelor cu dizabilităţi, a vârstnicilor şi a altor pacienţi care nu se pot îngriji singuri. Secţia a primit peste 130 de pacienţi, dintre care 20 au fost externaţi.

În total, la acest spital au fost internaţi până în prezent 2.076 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 1.737 s-au vindecat şi au fost externaţi, notează Xinhua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS