6.7 C
Craiova
sâmbătă, 2 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateTurcia i-a încălcat Greciei spaţiul aerian de 126 de ori într-o zi

Turcia i-a încălcat Greciei spaţiul aerian de 126 de ori într-o zi

Guvernul grec a decis să suspende acţiunile menite să crească încrederea în relaţiile sale cu Turcia, după un nou record de 126 de încălcări ale spaţiului aerian grec la care au participat 16 avioane militare turce într-o singură zi, informează Digi24.

„Acţiunile turce sunt inacceptabile, constituie o încălcare a suveranităţii ţării şi reprezintă o provocare ce nu va rămâne fără răspuns”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului grec despre decizia Atenei de a suspenda reuniunile greco-turce privind măsurile de sporire a încrederii.

Miercuri s-au înregistrat 126 de pătrunderi ale avioanelor F-16 şi ale dronelor turce în spaţiul aerian grec, aceste aparate survolând 30 de insule greceşti, unele dintre ele locuite.

„Acţiunile Turciei creează un climat de tensiune deosebită în regiune” şi „subminează coeziunea NATO într-un moment deosebit de critic în regiune în general”, a acuzat la rândul său MAE grec.

Avioanele militare turce efectuează de obicei manevre în săptămâna precedentă Paştelui ortodox, dar le opreşte în duminica de Paşti, însă anul acesta le-a continuat şi în acea zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS