31.8 C
Craiova
duminică, 7 august, 2022
Știri de ultima orăActualitatePolonia a arestat doi spioni ai Rusiei

Polonia a arestat doi spioni ai Rusiei

Un cetăţean rus şi unul bielorus au fost arestaţi în Polonia cu privire la sponaj în favoarea Rusiei, anunţă miercuri serviciile speciale poloneze, informează Hotnews.

În baza unor documente furnizate de către serviciile militare poloneze de informaţii SKW, „suspecţii au fost reţinuţi de către Poliţia Militară”, anunţă într-un comunicat un purtător de cuvânt al serviciilor speciale poloneze, Stanislaw Zaryn.

„Amândoi au fost inculpaţi” şi „plasaţi în detenţie provizorie pe o peroadă de trei luni”, precizează el.

Aceste documente arată că „rusul şi bielorusul, care acţionau în numele serviciilor ruse de informaţii împotriva Poloniei, au desfăşurat activităţi de recunoaştere cu privire la funcţionarea forţelor armate poloneze, inclusiv cu privire la desfăşurarea armatei în zona frontalieră polonezo-belarusă”, anunţă Zaryn.

Mai multe acuzații de spionaj la adresa Rusiei

Pe 6 aprilie, Polonia a arestat alți doi cetățeni ai Belarusului pe care îi acuză de spionaj.

„Sunt bănuiți, printre altele, că au efectuat operațiuni de recunoaștere a instalațiilor militare și civile de importanță critică pentru apărarea Republicii Polone”, se arată într-un comunicat remis presei la momentul respectiv.

Mutarea respectivă a venit după ce pe 23 martie Varșovia a expulzat nu mai puțin de 45 de diplomați ruși pe care îi suspecta de spionaj.

Stanislaw Zaryn a anunțat la sfârșitul lui martie că serviciul intern de informații al Varșoviei a reținut și o persoană de naționalitate poloneză sub suspiciunea de spionaj în favoarea serviciilor secrete ruse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS