24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateErdogan a vorbit cu Putin să deblocheze navele turcești din Marea Neagră

Erdogan a vorbit cu Putin să deblocheze navele turcești din Marea Neagră

Navele turcești blocate în porturile din Marea Neagră vor ieși printr-un coridor maritim organizat de Rusia, a anunțat Kremlinul, după o discuție între Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, informează Antena3.

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au convenit să continue coordonarea dintre ministerele apărării pentru a asigura ieșirea în siguranță a navelor turcești din porturile Mării Negre, printr-o rută organizată de Rusia, a informat biroul de presă al Kremlinului, după o discuție telefonică a celor doi lideri, marți.

„Liderii au convenit asupra coordonării continue între ministerele apărării din cele două țări în scopul ieșirii în siguranță a navelor turcești din porturile Mării Negre printr-un coridor maritim umanitar organizat de partea rusă”, se arată într-un comunicat al biroului de presă.

Ministrul turc al transporturilor și infrastructurii a declarat la mijlocul lunii aprilie că Ankara este în discuții cu Moscova și Kievul cu privire la navele sale blocate lângă coasta ucraineană a Mării Negre. Ulterior, ministrul de externe al Turciei a spus că unele nave de marfă turcești au rămas blocate în Marea Azov din cauza minelor aflate în derivă.

Liderul de la Ankara a confirmat discuția cu Putin, printr-un mesaj pe Twitter. Acesta a precizat că cei doi au vorbit și despre conflictul dintre Rusia și Ucraina, iar liderul turc a ”subliniat importanța încetării focului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS