21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia a avertizat SUA cu privire la trimiterea de noi arme în Ucraina

Rusia a avertizat SUA cu privire la trimiterea de noi arme în Ucraina

Rusia a avertizat Statele Unite cu privirea la trimiterea de noi arme în Ucraina, a declarat ambasadorul Moscovei la Washington la televiziunea de stat rusă, informează luni Reuters, citat de Agerpres.

„Am subliniat inacceptabilitatea acestei situaţii când Statele Unite varsă arme în Ucraina. Am cerut încetarea acestei practici”, a declarat Anatoli Antonov într-un interviu la canalul de televiziune Rossia 24.

Antonov a spus că a trimis o notă diplomatică oficială Washingtonului exprimând îngrijorările Rusiei. El a adăugat că astfel de livrări de arme din Statele Unite vor agrava şi mai mult situaţia.

Şeful diplomaţiei Washingtonului şi secretarul american al apărării s-au întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski la Kiev, duminică seară. Reprezentantul SUA a promis o nouă asistenţă în valoare de 713 milioane de dolari pentru guvernul lui Zelenski.

Asistenţă militară suplimentară de 800 milioane de dolari pentru Ucraina

La începutul lunii aprilie, preşedintele american Joe Biden a anunţat o asistenţă militară suplimentară de 800 milioane de dolari pentru Ucraina, extinzând sistemele furnizate pentru a include artilerie grea.

Zelenski a cerut liderilor americani şi europeni să livreze Kievului arme grele şi echipamente. Mii de persoane au fost ucise şi milioane strămutate de când Rusia a trimis trupe în Ucraina la 24 februarie. Rusia numește invazia „operaţiune militară specială” pentru „demilitarizarea” ţării vecine.

Invazia Ucrainei de către Rusia la 24 februarie a ucis mii de persoane, a strămutat milioane şi a ridicat temeri asupra unei confruntări mai ample între Rusia şi Statele Unite – de departe cele mai mari două puteri nucleare ale lumii.

Preşedintele Vladimir Putin spune că „operaţiunea militară specială” în Ucraina este necesară deoarece Statele Unite folosesc Ucraina pentru a ameninţa Rusia. De asemenea, că Moscova trebuie să se apere împotriva persecuţiei vorbitorilor de limbă rusă.

Ucraina şi Occidentul declară că Rusia a început un război neprovocat de agresiune, aminteşte Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS