17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuitorii Beijingului golesc magazinele de teama unei noi carantine anti-COVID

Locuitorii Beijingului golesc magazinele de teama unei noi carantine anti-COVID

Locuitorii Beijingului și-au făcut provizii de alimente, golind magazinele, după ce în ce cel mai mare district al orașului a început luni testarea în masă pentru COVID-19. Oamenii se tem de o carantină dură, similară cu cea din Shanghai, după ce zeci de cazuri de infectare au fost depistate în capitală în ultimele zile, conform Reuters.

Autoritățile din districtul Chaoyang, unde locuiesc 3,45 milioane de oameni, au ordonat duminică seara locuitorilor și celor care lucrează acolo să fie testați de trei ori săptămâna aceasta, deoarece virusul s-a răspândit în oraș timp de aproximativ o săptămână, înainte de a fi detectat.

Oamenii au stat la cozi în supermarketuri și au luat cu asalt magazinele online pentru a se aproviziona cu legume, carne proaspătă, tăiței și hârtie igienică.

În Shanghai, unde majoritatea celor 25 de milioane de locuitori sunt sub un lockdown strict de 5 săptămâni, numărul prea mic de curieri și ajutorul guvernamental care vine cu întârziere a dus la cazuri în care oamenii au rămas fără alimente timp de zile întregi.

În Beijing, mmarile lanțuri de supermarketuri au spus că și-au dublat stocurile de marfă și au crescut numărul de angajați pentru a face față numărului mare de clienți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS