16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBeijingul, sub amenințarea carantinei din cauza COVID-19

Beijingul, sub amenințarea carantinei din cauza COVID-19

Testări în stradă pentru identificarea cazurilor pozitive, cozi la magazine pentru constituirea de stocuri: Beijingul trăiește luni sub amenințarea carantinei, după depistarea câtorva zeci de cazuri de Covid-19, potrivit agenției AFP, citată de boursorama.com.

Locuitorii se tem de un scenariu de tip Shanghai, în care aproape toți cei 25 de milioane de locuitori au fost închiși în case de la începutul lunii aprilie.

Un total de 51 de noi decese au fost anunțate luni de Ministerul Sănătății – un record în capitala economică chineză.

China se luptă din martie cu un focar epidemic

China se luptă din martie cu un focar epidemic care afectează aproape întreaga țară, în diferite grade, și încearcă în continuare să pună capăt acestei situații prin strategia Covid-zero.

Aceasta constă, în special, în impunerea carantinei generalizate imediat ce apar câteva cazuri și în teste masive pentru a identifica și izola rapid persoanele contaminate.

Cozi lungi se formaseră în fața corturi de testare

Luni, la Beijing, cozi lungi, uneori de sute de persoane, se formaseră în fața corturi de testare, unde ofițeri în costume de protecție completă efectuau teste PCR.

Aceste corturi sunt amplasate în districtul Chaoyang, în estul capitalei. Cu o populație de aproximativ 3,5 milioane de locuitori, cât Bosnia și Herțegovina, este districtul cel mai afectat de epidemie.

„Dacă vor găsi vreun caz pozitiv, întreaga zonă ar putea fi afectată” și pusă sub izolare, a declarat pentru AFP Yao Leiming, un funcționar de 25 de ani care urmează să fie testat.

Ministerul Sănătății a raportat luni 19 noi cazuri pozitive

Ministerul Sănătății a raportat luni 19 noi cazuri pozitive la Beijing, ajungând la un total de câteva zeci de cazuri începând de săptămâna trecută.

Autoritățile municipale au avertizat că situația este „gravă și dificilă”. Potrivit acestora, sunt necesare măsuri urgente pentru a opri răspândirea virusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS