5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMajoritatea suedezilor, în favoarea aderării la NATO

Majoritatea suedezilor, în favoarea aderării la NATO

Majoritatea suedezilor sunt în favoarea aderării ţării lor la NATO, potrivit unui sondaj publicat joi, în timp ce partidul de guvernământ se pregăteşte pentru o dezbatere privind o posibilă renunţare la politica de nealiniere militară dusă până în prezent de Suedia, relatează AFP.

O majoritate de 51% dintre suedezi sunt în favoarea aderării la NATO, potrivit acestui sondaj realizat de Institutul Novus, în timp ce numai 45% aveau această opinie în urmă cu o săptămână, conform Agerpres.

Majoritatea suedezilor doresc ca ţara lor să se alăture alianţei militare

Sondaje recente realizate de alte institute au indicat, de asemenea, că majoritatea suedezilor doresc ca ţara lor să se alăture alianţei militare, o schimbare în opinia publică cauzată de invadarea Ucrainei de către Rusia. Dar acum opinia publică este influenţată şi de dezbaterea în curs privind o aderare la NATO în Finlanda, unde parlamentul a început miercuri să discute această problemă, a indicat Institutul Novus.

Guvernul finlandez a înmânat săptămâna trecută parlamentarilor o „cartă albă” care subliniază că numai o aderare la NATO poate beneficia de „umbrela” articolului său 5 de apărare colectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS