17.6 C
Craiova
joi, 23 martie, 2023
Știri de ultima orăActualitateA fost relansată licitaţia pentru Secțiunea E și finalizare Secțiunea D a autostrăzii Lugoj-Deva

A fost relansată licitaţia pentru Secțiunea E și finalizare Secțiunea D a autostrăzii Lugoj-Deva

CNAIR a relansat joi, 21 aprilie, licitația contractului “Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D”, prin transmiterea spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a Anunțului de Participare.

Termenul prevăzut în anunțul de participare la licitația pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 09.06.2022. Contractul este finanțat din Fonduri Externe Nerambursabile.

Care este durata

Durata acestuia este de 117 de luni. Acesta cuprinde: 15 luni perioada de proiectare, 42 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Durata poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor precum și în funcție de durata de execuție a contractului ofertată de operatorul economic desemnat câștigător. Acesta poate scădea până la 45 de luni, din care 11 luni pentru proiectare și 34 de luni pentru execuția lucrărilor.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuția și finalizarea lucrărilor Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat.

Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2, în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale, prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platformă de 11,25 m.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS