17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsociațiile și fundațiile vor putea să deconteze costurile aferente cazării refugiaților ucraineni

Asociațiile și fundațiile vor putea să deconteze costurile aferente cazării refugiaților ucraineni

Asociațiile și fundațiile vor putea să deconteze costurile aferente cazării refugiaților ucraineni în limita sumei de 50 de lei/zi/persoană, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Guvern.

Modificarea a fost decisă având în vedere faptul că, printre locațiile stabilite de comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti se regăsesc unități de cazare aflate în gestiunea unor asociații sau fundații, care, potrivit legii, sunt persoane juridice fără scop patrimonial, conform HotNews.

„Având în vedere faptul că asociațiile și fundațiile sunt persoane juridice fără scop patrimonial, ale căror venituri provin, în mare parte, din donații, sponsorizări, cotizații ale membrilor, apare ca necesară modificarea HG nr. 315/2022 în sensul decontării costurilor aferente cazării și în cazul acestor persoane juridice.”, se arată în Nota de fundamentare.

Hotărârea adoptată joi modifică normele referitoare la decontarea cazării refugiaților ucraineni

Hotărârea adoptată joi de Guvern modifică normele referitoare la decontarea cazării refugiaților ucraineni, în sensul aplicării acesteia și în cazul asociațiilor și fundațiilor.

Astfel, valoarea maximă a costurilor aferente cazării în locaţiile stabilite de comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, puse la dispoziţie de către instituţiile sau autorităţile publice centrale sau locale, de către operatorii economici publici sau privaţi ori de către asociații sau fundații, este în sumă de 50 de lei/zi/persoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS