10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmenzi de aproape 400.000 de lei date de ANPC în Hala Obor

Amenzi de aproape 400.000 de lei date de ANPC în Hala Obor

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de aproape 400.000 de lei în urma unor controale făcute, miercuri, în Hala Obor, iar până în prezent, peste 800 kg de carne au fost oprite de la comercializare, informează News.ro.

Printre neregulile găsite au fost depozitarea cărnii în tăvi murdare, în afara frigiderelor, dar şi vânzarea de carne fără documente de provenienţă.

Alte deficienţe au fost observate în ceea ce priveşte spaţiul din Hala Obor, cu pereţi şi tavan cu infiltraţii şi mucegai, grupul sanitar total neigienizat.

Potrivit ANPC, a fost intensificată, în ultima perioadă, supravegherea pieţei în ceea ce priveşte comercializarea produselor de Sărbătorile de Paşti, iar miercuri au fost făcute verificări în Hala Obor din Capitală.

Astfel, echipe de control ale Comisariatelor Regionale de Protecţie a Consumatorilor din Regiunile Bucureşti-Ilfov şi Prahova au făcut 24 acţiuni de control, la toţi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în Hala Obor, precum şi la cei care administrează locaţia, aplicându-se, până la acestă oră, amenzi contravenţionale în valoare totală de 387.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS