14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Apărării, despre posibila prezență în Ucraina a unor mercenari români: O informație falsă

Ministrul Apărării, despre posibila prezență în Ucraina a unor mercenari români: O informație falsă

Ministrul Apărării din România a comentat luni seară acuzațiile privind deplasarea în Ucraina a unor mercenari români. Este un procedeu propagandistic, o informație falsă, a spus demnitarul român.

Ministrul Vasile Dîncu susține că informația este falsă și că se poate verifica dacă numeroși români au trecut granița cu Ucraina, conform Digi24.

„Nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă“

„Este o informație falsă… Nu putem verifica dacă sunt cetățeni străini în Rusia sau Ucraina… Nu putem ști cine a ajuns acolo și cu ce scop. Noi știm fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă… Este o informație pentru opinia publică nespecializată”, a explicat Vasile Dîncu la Digi24.

Ministrul Apărării mai spune că rușii încearcă să arate că au date foarte exacte ceea ce reprezintă un procedeu propagandistic.

„Este un procedeu propagandistic… Vrea să arate că are date foarte exacte… E o incercare de a arăta că este o coaliție mondială împotriva Rusiei și de aceea nu reușesc ei în Ucraina”, a precizat Dîncu.

Autoritățile din Rusia nu au prezentat nicio dovadă pentru afirmațiile făcute

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că forțele din Ucraina sunt sprijinite de mii de mercenari străini. Printre luptătorii străini s-ar afla și aproximativ 1.500 de români, susțin rușii. Autoritățile din Rusia nu au prezentat nicio dovadă pentru afirmațiile făcute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS