14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicul personal al preşedintelui Lukașenko, reținut pentru mită

Medicul personal al preşedintelui Lukașenko, reținut pentru mită

În Belarus, ”cazul medicilor ortopezi” ia amploare. 35 de medici, inclusiv cel care l-a examinat pe preşedintele Lukașenko, au fost arestați, informează Antena3.

 Ortopezii sunt acuzați în temeiul articolului 430 din Codul penal al Republicii Belarus – ”Primirea de mită”, iar cazul în sine este legat de furnizarea de endoproteze.

Aceasta este prima recunoaștere de către autorități a arestărilor în masă a medicilor la aproape o lună de la primele cazuri, notează Radio Svaboda

Lukașenko a numit arestările o ”operațiune”.

„Cunosc foarte bine cursul acestei operațiuni: am controlat-o. Nu a început azi, nu ieri. L-am avertizat pe ministrul Sănătății despre asta. Dar astăzi 35 de persoane au fost reținute”.

Primele rețineri de medici au avut loc pe 26 martie. Pe 13 aprilie au apărut informații despre reținerea a încă trei persoane.

Anterior, într-un interviu acordat pentru Svaboda, Rustam Aizatulin, coordonatorul Fondului de Solidaritate Medicală din Belarus, a numit acțiunile forțelor de securitate „invidie și activități ostentative menite să arate că este încă nevoie de un bloc de securitate în Belarus”.

„Dintr-o dată, din anumite motive, toți ortopezii traumatologi din Belarus s-au dovedit a fi corupți și ticăloși, deși sistemul de achiziții al Ministerului Sănătății a dus la acest lucru”, a adăugat Aizatulin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS