3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTânăr amendat cu 3.000 lei pentru că a abandonat un căţel

Tânăr amendat cu 3.000 lei pentru că a abandonat un căţel

Un tânăr, în vârstă de 20 ani, din localitatea Valea Ursului, a fost amendat de poliţişti cu 3.000 lei după ce a abandonat un căţel, într-un sac de rafie, pe marginea drumului judeţean DJ 159, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul principal Georgiana Puşcaşu, a declarat, vineri, că tânărul şi-a motivat gestul prin imposibilitatea unchiului său de a îngriji acest animal.

„Deşi tânărul este deţinător de animale, acest lucru nu l-a determinat să se gândească la consecinţele pe care gestul său le poate avea asupra câinelui abandonat. Pentru fapta sa, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform art. 26 din Legea 205 din 2004 privind protecţia animalelor”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Conform unui comunicat al IPJ Neamţ, în ultima perioadă s-au înmulţit cazurile de abandon de pui de animale.

Poliţiştii reamintesc că Legea 205 din 2004 privind protecţia animalelor prevede faptul că abandonul şi sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului reprezintă un act de cruzime faţă de animale şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei.

„Din păcate, ne confruntăm frecvent cu situaţii în care observăm că grija faţă de animale rămâne o preocupare secundară pentru mulţi cetăţeni. Odată cu evoluţia societăţii moderne au apărut schimbări şi în domeniul protecţiei animalelor, însă nu toţi se conformează.

Un simplu act precum sterilizarea atunci când nu mai doreşti ca animalele să se reproducă pentru că nu îţi permiţi să le mai îngrijeşti, poate elimina atât problema unor suflete chinuite şi abandonate cât şi problemele morale ale proprietarului”, a declarat inspector de poliţie Irimia Mădălina Gerlinde, medic veterinar în cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, citată în comunicatul menţionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS